Σίφνος:

 

sifnos

Η Σίφνος είναι ορεινό νησί και συμβάλλει έτσι με το δικό της τρόπο στην ομορφιά του κυκλαδίτικου τοπίου. Οι λόφοι και οι κοιλάδες έχουν ελαιόδεντρα και είναι κατάφυτες και έτσι διαφοροποιούν το τοπίο κατά πολύ σε σχέση με τα άλλα νησιά του Αιγαίου, όπου είναι σχεδόν ανύπαρκτη η βλάστηση. Δε φαίνονται όμως οι ομορφιές του από την πρώτη στιγμή. Ερχόμενος ο επισκέπτης και ευρισκόμενος ακόμα πάνω στο καράβι αντικρίζει πλησιάζοντας δύο απότομους βράχους και στο βάθος πολύ αμυδρά τα σπίτια κάποιου χωριού. Το χωριό αυτό είναι οι Καμάρες, που όταν τις γνωρίσει κανείς θα τις αγαπήσει και θα του μείνουν αξέχαστες.

sifnos

Η Σίφνος θεωρείται ότι είναι το νησί του Απόλλωνα. Χρειάζεται υπομονή κανείς να γνωρίσει τη Σίφνο και να ανακαλύψει τις ομορφιές της, οι οποίες αναμφισβήτητα υπάρχουν. Για το λόγο αυτό η Σίφνος δεν είναι για διακοπές με πρόγραμμα. Όμως είναι ιδανική για περιηγήσεις, για ανθρώπους που ξέρουν να εκτιμούν ό,τι υπάρχει και να μην αναζητούν να εντυπωσιαστούν με την πρώτη ματιά. Αυτοί θα ανακαλύψουν το φως της Σίφνου.

sifnos

Οι αρχιτεκτονικές μορφές στη Σίφνο είναι απλές και είναι εναρμονισμένες με τις ανάγκες και την αισθητική του τοπίου. Τα σπίτια είναι ολόλευκα σε σχήμα κύβου, τα σοκάκια πλακόστρωτα και ασβεστωμένα και στολίζονται με λουλούδια στις άκρες.

Οι αυλές των σπιτιών είναι ολόλευκες και διαθέτουν και άστρα πεζούλια, πέτρινα καθίσματα, και ανάμεσά τους οι γραφικές άσπρες εκκλησιές με τους γαλάζιους τρούλους σαν το χρώμα του ουρανού και της θάλασσας και τα ωραία καμπαναριά. Η Σίφνος περιμένει τον κάθε ένα με ανοικτή την αγκαλιά της. Θέλει να περπατήσουμε στα σοκάκια της, να απολαύσουμε την ηλιοφάνειά της, να κολυμπήσουμε στις πεντακάθαρες ακρογιαλιές της, να επισκεφτούμε την παναγία την Ουρανοφόρα. Και η νύχτα καραδοκεί να μας ταξιδέψει σε άλλα μέρη.